12/23/2016

Всеукраїнська природоохоронна

акція "Збережи ялинку"


День за деньочком
Все більше у лісі пеньочків!
Пиляють, ламають, рубають - 
На сльози ялин не зважають!

       Напередодні новорічних свят, кожен поспішає придбати додому лісову красуню - головний  символ свята.  Та мало хто задумується, що  без неї можна, і навіть треба обходитись! Адже вирубуючи ялинки -  ми також рубаємо гілки на яких  сидимо.  На жаль, мертва ялинка не приносить нам ніякої користі окрім естетичної насолоди (і триває це теж не довго!!). Для чого  ж нам, така естетика, якщо потім замість красивих і свіжих лісів стирчать самі пеньки?
 Протягом багатьох років в Україні  проходять такі акції: «Збережи ялинку!», "Букет, замість новорічної ялинки". Всі вони спрямовані на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів.
       Традиційним є проведення такої акції  і в нашому закладі.  Щороку, наші  юннати  активно беруть участь в акції "Збережи ялинку". Наша основна мета  – замінити ялинку зимовою композицією, що створить атмосферу новорічного свята і збереже життя зеленої красуні, адже дотримання новорічних  традицій не повинно шкодити природі.
Не обов’язково вирубувати ялинку -  помешкання можна прикрасити різними новорічними виробами, ялинковими гілками чи поставити штучну ялинку.  Тому, на гуртках, напередодні зимових свят, наші  вихованці виготовляли  ялинки власними руками.  Їх  творчості  та креативності  не було  меж, адже  ялинки виготовляли з тканини, дощику, макаронів, шишок. Ще зелені красуні робили з  солоного тіста чи побутових відходів.
        Отже, ми, закликаємо всіх і кожного, зберегти зелені красуні! Адже легко взяти сокиру і зрубати ялинку, а от посадити і виростити дерево може далеко не кожен!


























Вихованці гуртка "Природа крізь призму англійської мови"
виготовляють ялинки  із солоного тіста






Вихованці гуртка "Природа крізь призму англійської мови",
 який працює на базі Дунаєвецького НВК "ЗОШ І-ІІІст., гімназія"
виготовляли новорічні листівки "Свято близько"


Немає коментарів: