9/13/2012

Гурток «Юний інспектор руху».


Багатьом нещасним випадкам за участю дітей можна запобігти. Усі хто відповідає за їх життя, здоров’я, безпеку, повинні зробити все, щоб підвищити культуру поведінки на наших дорогах. Дітей треба навчити знанням правил руху, умінню орієнтуватися в різних ситуаціях, навичкам, необхідним для всіх пішоходів, пасажирів і велосипедистів.

Дитина частіше, ніж доросла людина керується в своїх вчинках емоціями. Якщо вона боїться запізнитися до школи, то відважиться на перехід вулиці найкоротшим, але далеко не завжди безпечним шляхом.
Деякі діти, особливо хлопчики, люблять ризик. Звичайно, треба виховувати у дітей і  сміливість, і відвагу, але коли привчаємо їх до Правил дорожнього руху, то в першу чергу звертаємо увагу на відповідальність і можливі трагічні наслідки.
Дівчатка частіше, ніж хлопчики, проявляють почуття страху. Знаходячись на дорозі, вони часто перебільшують небезпеку, а відтак намагаються втекти, або впадають в розпач.
На заняттях гуртківці вивчають обов’язки і права пішоходів, пасажирів, водіїв мопедів, велосипедів, особливості своєї місцевості, значення окремих елементів дороги, правила переходу вулиць, окремі дорожні знаки, елементи дорожньої розмітки, сигнали світлофора регулювальника, правила поведінки в громадському транспорті, на ігрових майданчиках розташованих біля дороги. В учнів розвиваються почуття відповідальності за власне життя і здоров’я, уява і логічне мислення, прищеплюються навички правильної поведінки на дорозі, покращується орієнтація в часі і просторі.
Для проведення занять з гуртківця обладнано кабінет, в якому є дорожні знаки, макети доріг і будинків, світлофорів, дорожньої розмітки, плакати, стенди, комп’ютери і програмне забезпечення до них.    






Немає коментарів: