9/13/2012

Гурток “Любителі свійських тварин“

  Гурток “Любителі свійських тварин “ ведеться на базі Підлісномукарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. На гуртку задіяні учні 2-4 класів.
  Утримуючи в домашніх умовах тварину, людина бере на себе багато турбот , які вимагають сил і часу, затрати коштів , а головне - спеціальних знань.
  Мета даної програми - озброїти необхідним мінімумом знань кожного , хто вирішив зв’язати свою долю з "братами нашими меншими".
  Утримання тварин в домашніх умовах слід розглядати як одну із раціональних форм природокористування. Багатьом учням захоплення утримання свійських тварин допоможе знайти своє покликання в житті.
  Набуті знання і досвід сприятимуть утвердженню особистості.
ПІД ЧАС РОБОТИ ГУРТКА
  В роботі гуртка застосовуються різноманітні форми та методи організації навчально-виховного процесу (лекції, тестування , лабораторні та практичні роботи , екскурсії), що дає змогу пов’язати теорію з практикою .
  Була проведена бесіда на тему : “Червона книга - сигнал екологічної небезпеки.
  Також під час теми “Що таке екологія ?” здійснили екскурсію до місцевого парку , з метою ознайомлення вихованців з екологічним становищем села .
  Вивчали видовий склад рослинного та тваринного світу парку. Очистили джерельця , що знаходяться неподалік парку.
  Сподобалась учням тема “Дрібні декоративні тварини “, де йшла мова про хом’яки, пацюки , морські свинки , особливості їх зовнішньої будови , походження декоративних порід , а також особливості поведінки , пов'язанні зі способом життя предків.
КРОЛИКИ - УЛЮБЛЕНЦІ ДІТЕЙ

  Спостерігали за поведінкою хом'яків , їх рухами , поїданням кормів , за виробленням у них умовних рефлексів.
  Навчилися доглядати за дрібними декоративними тваринами в куточку живої природи.
  Конкурс на кращий малюнок про чотириногого друга , вікторина “Собака - друг людини”, конкурс на кращий вірш про свого улюбленця , різноманітні екскурсії та практичні заняття - перелік заходів , які проводились на гуртку “Любителі свійських тварин “. Вихованці гуртка беруть активну участь у районних та всеукраїнських конкурсах та природоохоронних заходах.
На гуртку учні отримують ґрунтовні знання з предмета , якими вони цікавляться.
  У процесі навчання в гуртку здійснюється трудове виховання , професійна орієнтація на біологічні та сільськогосподарські спеціальності .



Немає коментарів: