7/31/2013

Про нас пишуть на сайті Хмельницької обласної ради.

  Дунаєвецька районна рада та державна адміністрація щорічно приділяють серйозну увагу організації і проведенню оздоровленню та відпочинку школярів регіону в оздоровчих таборах у літній канікулярний період, адже це є один із важливих напрямків навчально-виховної роботи і збереження здоров’я підростаючого покоління.
  Три дитячих навчально-оздоровчих зміни для 450 школярів 5-6, 7-8 та 9-10 класів Дунаєвеччини організували у профільному таборі «Подільські джерела» райвідділ освіти, молоді та спорту і натуралісти районної станції юннатів під час літнього канікулярного періоду цього року.
  Нині у третій зміні регіонального дитячого оздоровчого закладу відпочивають, оздоровлюються і пізнають для себе нове й прекрасне у світі природи нашого чарівного Подільського краю учні 9-10 класів з ряду шкіл Дунаєвецького району.
  Про мальовниче, овіяне легендами і народними переказами село Маліївці з його цілющим для людського здоров’я й неповторною за красою нерукотворними і рукотворними дивами природи, з цікавістю і подивом дізнаються юні дослідники, котрим поталанило сюди потрапити, відпочивати й оздоровлюватись, шукати, спостерігати, досліджувати і пізнавати нове, отримувати нові знання та навички поведінки в природі за весь час перебування у таборі.
  Дбають про вихованців цього оздоровчого закладу та їх повноцінний відпочинок зі змістовним дозвіллям керівники місцевої влади, начальник Дунаєвецького райвідділу освіти, молоді та спорту Франя Петрівна Поліщук, керівник табору Олександр Григорович Онищук, куратори змін, директор районної станції юннатів Марта Василівна Чекман та працівники цього закладу.
  Вихованцям табору «Подільські джерела» подобається невимушена атмосфера, де спілкування учасників табірних змін змістовне і насичене, що й спонукає кожного з них розкривати і демонструвати свої здібності й таланти, знання, навички і уміння та прагнення до перемоги. Цьому сприяють різноманітні конкурси кращих знавців, природничо-краєзнавчі екскурсії і походи, спортивні змагання, тематичні вечори відпочинку з їх дискотеками, призами, жартами й розігруваннями.
  А скільки приємних вражень отримують юні природолюби і дізнаються нового про довкілля, славне й трагічне минуле місцевих жителів і гіркі реальності сьогодення для флори і фауни мальовничого Придністров’я під час природничо-краєзнавчої екскурсії до заповідної перлини рідного краю - Національного природного парку «Подільські Товтри».
  Щотижня у таборі свято – День натураліста, який супроводжується різними масовими заходами.
  Поряд з різноманітними, але цікавими масовими заходами тут забезпечується ще й якісне та смачне харчування, яке мешканцям табору особливо апетитне після повернення з екскурсій і походів у природу стомлених, але щасливих від отриманої насолоди знавців довкілля.
  З року в рік кожна зміна юних натуралістів Дунаєвеччини у маліївецьких «Подільських джерелах» закінчується прощальними багаттями, веселими танцями й піснями, обміном адресами, сльозами розлуки і сподіваннями на нові цікаві зустрічі.
  А ще кожний школяр - природолюб, що зміцнював тут здоров’я та пізнавав для себе нове, везе з чарівних Малієвець додому заряд бадьорості, нові думки і гарні враження, спогади та мрії.

Немає коментарів: