11/19/2013

Круглий стіл з місцевою владою


  На рівні держави сучасні тенденції розвитку галузі освіти ставлять нові завдання та вимоги спрямовані на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації, підвищення інтересу до обдарованих дітей, до особливостей розкриття й розвитку їх здібностей шляхом створення оптимальних умов для обдарованої молоді.

  Відповідно до Указу Президента України В. Ф. Януковича2013 рік було оголошено Роком дитячої творчості. Нові соціальні ініціативи Глави держави, уся робота, яка проводилась на рівні держави, сприяють забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти, як важливої ланки неперервної освітньої системи.
  Районна влада проводить значну роботу на виконання пункту соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня охопленості дітей позашкільною освітою, розширення гурткової мережі, збільшення фінансування, реалізації нових проектів, які спрямовані на забезпечення всебічного розвитку дітей.

  18 листопада відбулась зустріч голови райдержадміністрації Юрія Кучерявого з керівниками закладів позашкільної освіти району, адже питання належного розвитку позашкільної освіти Дунаєвеччини – постійно у полі зору районного керівництва.
  Сьогодні позашкільна освіта краю знаходиться на рівні кращих в області, а охопленість нею становить 100 %. Варто відзначити, що цьогоріч, з метою розвитку позашкільної освіти, введено 30 нових додаткових ставок.
  Проте, як показало сьогоднішнє майже двогодинне спілкування очільника району з керівниками гуртків, проблемні питання ще є. Серед таких: покращення матеріально-технічної бази, забезпечення умов для більш практичної ділянки роботи окремих гуртків, рівень педагогічних кадрів.
   Саме на такі різнопланові питання і звертали увагу учасники робочої наради.
  Керівники закладів позашкільної освіти, фахівці з гурткової роботи, розповідали про напрацювання та здобутки своїх вихованців, ділились планами на перспективу, а також відзначали ту значну увагу, яка приділяється позашкільній освіті на рівні держави, області та району, зокрема.
  Своє бачення подальшого розвитку зазначеної галузі освіти висловив голова районної державної адміністрації Юрій Кучерявий.

  Юрій Володимирович зазначив, що усі позитивні напрацювання, усі здобутки мають стати подальшими впевненими кроками уперед щодо охопленості дітей позашкільною освітою, особливо коли йдеться про дітей із сільської місцевості.
  Очільник району наголосив на якості позашкільної освіти. На думку посадовця кількість гуртків повинна прямопропорційно відповідати змістовності та якості. І саме ці чинники, в кінцевому результаті, показують ефективність та дієвість гурткової роботи.
  «Сьогодні влада в державі робить все можливе для розвитку галузі освіти. Особливої уваги Президента України В. Ф. Януковича вартує питання забезпечення всебічного розвитку дітей шляхом охоплення їх позашкільною освітою. У Дунаєвецькому районі є всі можливості для створення необхідних умов аби ця галузь розвивалась належним чином. Від влади району, у цьому питанні, підтримка завжди була і буде. А керівники відповідних установ повинні проявляти фаховість, творчість та відповідальність. Кожна ініціатива повинна мати практичну реалізацію, кінцевий результат. У даному випадку ми говоримо про якість позашкільної освіти, від якої великою мірою залежить бажання дитини займатися у гуртку, розвивати свої здібності і здобувати навики, котрі може використати у подальшому суспільному житті. Діти – це найбільша цінність. Їх майбутнє – це майбутнє України», – зазначив Юрій Кучерявий.
  На завершення зустрічі Юрій Володимирович подякував усім присутнім за ту працю, яку вони роблять, виразив впевненість в подальших позитивних напрацюваннях позашкільної галузі освіти району та запевнив у повній підтримці з боку влади.
джерело http://rda.dn.ua

Немає коментарів: