3/21/2015

День лісу

  Всесвітній день лісівництва святкується у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Звичайно, в Південній півкулі цей день є днем осіннього рівнодення, але у будь-якому випадку даний період є сприятливим для посадки та росту дерев. Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів.
  До цього дня в навчальних закладах району юними натуралістами було приурочено ряд заходів. Так в Малієвецькому НВК вихованці гуртка юні лісівники-дендрологи (керівник Маліновська Л.С.) зустрілись із заступником лісничого Лісовським О.В. Він розповів дітям про особливості життя лісу,теперішні труднощі ведення лісового господарства, догляду за лісовими насадженнями. А ще учні та працівник лісгоспу намітили нові перспективи співпраці: посадка молодих дерев,збирання жолудів… Працівник лісу охоче відповідав на запитання юнатів. А наприкінці зустрічі учні привітали гостя номерами художньої самодіяльності...
  Більше про свято в Малієвецькому НВК - 


  Завдяки зусиллям юних лісівників Миньковецької ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник гуртка Чумак В.П.) на «перших вісників весни» чекатимуть 18 шпаківень, що знайшли «свою приписку» у сусідньому дендропарку. Гурток такого напрямку – це тільки перша сходинка , яка може у майбутньому перерости у професію . Прикладом цього було знайомство гуртківців із лісничим Дунаєвецького лісництва Сікірко В.А., його помічником Проданчуком Б.М. та місцевим лісником Шундяком .Знати і розуміти основні закони природи у якої немає нічого безмежного означає бути екологічно вихованим – такі висновки зробили вихованці гуртка . Для них розпочинається плідна робота у розсадниках, ділянках , власних садках.






Немає коментарів: