7/10/2015

День Дністра

  Міжнародний День Дністра відзначається щорічно в другу суботу липня, відповідно цього року День найкрасивішої річки Поділля святкуватиметься 11 липня.
  Дністер є другою за розмірами рікою України та найбільшою в межах Хмельницької області. Вся південна частина Хмельниччини, а це 37,6% території області, належить до басейну Дністра, довжина якої в межах області – 152 км. До Дністра несуть свої води середня річка Збруч та 1267 малих річок, струмків і потічків, які протікають по території восьми районів області, в тому числі Дунаєвецькому.
  В рамках відзначення дня Дністра працівниками та вихованцями Дунаєвецької райСЮН протягом червня-вересня заплановано ряд заходів:
1. Інформування населення про сучасний стан річок Дунаєвеччини: Батіжок, Смотрич, Студениця, Тернави, Тернавки, Ушиці, Ушки, Шатавки, які впадають в Дністер;
2. Висвітлення на сайті Дунаєвецької райСЮН інформації щодо святкування Дня Дністра;
3. Проведення тематичних зустрічей з молоддю, присвячених Дню Дністра: 
на базі оздоровчого табору «ПОДІЛЬСЬКІ ДЖЕРЕЛА» с. Маліївці, в якому відпочиває учнівська молодь Дунаєвецького району:
  • малюнок на асфальті «Земля майбутнього»; 
  • бесіда «Річка мого дитинства»; 
  • проведення екскурсії до річки Ушка. 
4. Проведення хімічного аналізу води (якісне визначення катіонів важких металів) в річці Шатавка. 
5. Проведено роботи по санітарній очистці річок, що входять до басейну річки Дністер в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля». 
6. Виконано роботи по очистці джерел в басейні річки Дністра в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».
7. Участь в природоохоронній інформаційно-просвітницькій компанії "Збережімо Дністер" та Басейновому конкурсі "Барви Дністра".

Немає коментарів: