12/13/2015

Юннати Дунаєвеччини вчаться природозаповідної справи

  Нещодавно підведено підсумки обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу «Вчимося заповідувати», який проводився відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю Міністерства освіти і науки України на 2015 рік з метою широкого залучення учнівської молоді до роботи по збереженню біорізноманіття в рамках Всеєвропейської Стратегії збереження біологічного і ландшафтного різноманіття та Рамсарської Конвенції. Школярі та юннати Хмельниччини, як і в попередні роки, були активними учасниками цього популярного еколого-натуралістичного заходу і в цьому році, що засвідчила велика кількість їх конкурсних робіт.
  В дитячих творчих роботах висвітлено різні форми їх індивідуальної та колективної еколого-краєзнавчої і природозаповідної діяльності, проведені дослідження стану водно-болотних угідь та їхньої біоти (рослинний і тваринний світ), вивчення стану прибережних захисних смуг та водоохоронних зон малих річок, проведено оцінку стану природних територій та рівня негативного впливу антропогенних факторів на довкілля.
  У конкурсних роботах, виконаних юними учасниками досліджень і заходів конкурсу, багато уваги звернуто на практичну природоохоронну роботу, що здійснюється юними природолюбами, зокрема – трудові екологічні десанти зі впорядкування територій навчальних закладів, населених пунктів, природоохоронних територій (мікрозаказників, заповідників, Національних парків «Подільські Товтри» і «Мале Полісся», лісомисливських господарств та ін.) та проводення моніторингу їх стану.
  Відповідно до рішення журі Буняк Іванна, вихованка гуртка «Хімія on line» Дунаєвецької районної станції юннатів, посіла ІІ місце обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу «Вчимося заповідувати» в 2015 році.

  Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА від 04 грудня 2015 року № 496-од, Іванку та її педагога – керівника конкурсної роботи Буняк Діну Віталіївну, керівника гуртків Дунаєвецької райСЮН, буде нагороджено Грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
  Творчі конкурсні роботи переможців – летичівської школярки Демюк Діани, дунаєвецької юннатки Буняк Іванни та Експедиційного загону гуртка славутських юннатів «Юні акваріумісти» направлено оргкомітетом у місто Київ для участі у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу «Вчимося заповідувати», який відбудеться у грудні цього року.

Немає коментарів: