12/31/2015

Юннати Дунаєвеччини напередодні Нового року виступили з акцією «Збережи ялинку»!!

   Скоро свято, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти - Новий рік. Головним атрибутом новорічних свят до сих пір є ялинка. Саме в цей час активізують свою діяльність браконьєри або ті, хто хоче підзаробити. Адже кожна сім'я традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною. Але чи замислювалися Ви, скільки це буде коштувати нашій природі? Якщо ми вирубаємо великі гарні ялинки , маленькі за рік великими не виростуть. А як же наша планета? Подібно до гігантської фабрики, дерево створює із зелені, води і повітря безбарвний кисень для людей. Цій "зеленій фабриці" не потрібні ні привізна сировина, ні високовольтні лінії електропередачі, її енергія - це енергія сонця, її сировина - це грунт, вуглекислий газ і вода. 

   Саме тому санаторії та лікарні для людей із захворюваннями дихальної системи розміщують у хвойних лісах. Ці ліси більше збагачують повітря киснем. Саме тому ці рослини називають ще «легенями планети». Хвоя дуже багата вітамінами, особливо вітаміном «С». Живицю хвойних рослин широко застосовують у медицині для лікування ран і опіків. Особливу цінність має живиця ялиці, з якої отримують особливу речовину - камфору. Вона покращує діяльність серцевого м'яза, тому широко використовується при хворобах серця. Камфора входить до складу різних знеболюючих препаратів. Ефірні масла, отримані зі смоли, що застосовуються при виготовленні духів і в хімічній промисловості (наприклад, отримують скипидар). Проте інтенсивне використання хвойних в різних галузях господарства призвело до масової вирубки лісів. Давайте замислимося над питанням, як можна наносити менше шкоди нашим красуням - ялинкам. 
   Тому подумаємо над тим, як зустріти Новий рік, не рубаючи ялинки, тому що виростити ялинку - це не проста справа і вимагає багато часу.

   Ми – юннати Дунаєвеччини хочемо зберегти наші зелені красуні. Закликаємо всіх і кожного не рубати ялинку, адже з підручних матеріалів можна змайструвати собі головний атрибут свята так як зробили це ми 

Дуже креативно підійшли до цього питання й працівники аптеки "Бажаємо здоров'я" змайструвавши ялинку з медичних рукавичок. Наші молодші юннати за такий підхід вручили  їм  прикраси для «красуні».



Допоможіть нам зберегти природу. І перш ніж взяти до рук сокиру згадайте слова :
Не рубай ялинку в лісі
Бо вона краса
Ти не матимеш потіхи
Як заплаче та…

Немає коментарів: