1/28/2016


Юннати Хмельниччини – серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»


Нещодавно Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України підведено підсумки щорічної Всеукраїнської акції «День юного натураліста», яка відбулася в навчальних закладах України в 2015 році.
Мета Акції – активізація роботи з учнівською та студентською молоддю щодо формування екологічної культури, залучення до практичної природоохоронної діяльності та інших біологічних напрямів, підвищення ефективності навчально-дослідницької роботи вихованців, учнів та студентів на навчально-дослідних земельних ділянках і задоволення потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації.

У 2015 році участь у заходах Акції взяли навчальні заклади з 22-х регіонів України, представивши на розгляд оргкомітету 202 звіти про проведення акції. Найбільше робіт було з Дніпропетровської (52) та Хмельницької (28) областей.
Відповідно до підсумків Всеукраїнської акції «День юного натураліста» у 2015 році визнані в числі переможців та нагороджені Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за ефективну організаційно-масову роботу по залученню учнівської молоді до практичної природоохоронної діяльності навчальні заклади та колективи юних природолюбів Хмельницької області:
– Кам’янець-Подільський міський еколого-натуралістичний центр учнівської молоді;
Дунаєвецька районна станція юних натуралістів;
– колектив вихованців гуртка «Юний еколог» Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва;
– колектив вихованців гуртка «Еколог» Плесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шепетівського району;
– колектив вихованців гуртка «Юні натуралісти» Зарічанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чемеровецького району.
Адміністрація та педагогічний колектив Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України висловили щиру подяку дирекції Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, керівникам районних відділів та міських управлінь освіти, керівникам і педагогічним працівникам загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області за організацію й проведення на місцях Всеукраїнської акції «День юного натураліста» та активне залучення дітей і учнівської молоді до участі в її заходах.
Столичні організатори Акції також висловили свої щирі сподівання на продовження плідної співпраці з педагогами нашого краю в рамках її еколого-натуралістичних заходів у 2016 році.

Зотова О.В., методист Хмельницького ОЕНЦУМ

Немає коментарів: