1/14/2016


ЮНІ ЕКОЛОГИ І ТЕХНІКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ – ЛІДЕРИ ЗОЛОТОЇ КОГОРТИ ПОЗАШКІЛЬНИКІВ УКРАЇНИ


  Нещодавно в м. Києві в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України було підведено підсумки Всеукраїнського відкритого Рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» за 2015 рік у якому активну й результативну участь приймали профільні позашкільні заклади Хмельниччини.
  Захід проводили Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Всеукраїнська Асоціація педагогів-позашкільників «Фактор» з метою виявлення творчо працюючих педагогічних колективів позашкільних навчальних закладів, розповсюдження передового педагогічного досвіду, пошуку інноваційних ідей і технологій, спрямованих на оновлення змісту навчання та виховання дітей, публічного визнання внеску позашкільних навчальних закладів у розвиток системи освіти і формування іміджу позашкільних навчальних закладів.
  Взявши участь у заході, центри еколого-натуралістичної творчості та центри науково-технічної творчості учнівської молоді Хмельницької області презентували інноваційні форми управлінської діяльності, прогностичні орієнтири інноваційного розвитку своїх позашкільних навчальних закладів, моніторинг якості освіти і систему організації в них організаційно-методичної, навчально-виховної та дитячої індивідуальної дослідницько-експериментальної роботи.
  Відповідно до рішення столичного журі й оргкомітету Рейтингу, позашкільники Хмельниччини увійшли до числа його переможців, гідно представивши позашкілля рідного краю на всеукраїнському рівні.
  Шепетівський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (директор Т.Л.Манійчук) вдруге став абсолютним переможцем відкритого Рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» серед профільних позашкільних закладів країни у категорії «Позашкільні навчальні заклади міського підпорядкування» і нагороджений спеціальним Дипломом «Флагман позашкільної освіти України».
  У цій же категорії Шепетівський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді (директор Л.С.Домбровська) став переможцем серед профільних міських позашкільних закладів і нагороджений Дипломом організаторів заходу.
  Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (директор В.В. Климчук) визнано переможцем у категорії Рейтингу «Позашкільні навчальні заклади обласного підпорядкування» та відзначено Дипломом переможця, а Дунаєвецька районна станція юних натуралістів (директор М.В.Чекман) – нагороджена Дипломом лауреата відкритого Рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників».
Рейтингові результати, отримані юними натуралістами і техніками Хмельниччини в столиці свідчать про ефективність праці педагогічних та дитячих колективів регіону, прагнення зберігати традиції і примножувати їх новими формами та досягненнями науково-педагогічної і дитячої дослідницької роботи, спрямованої на всебічний розвиток кожного юного індивідуума, здобування неповнолітніми нових якісних знань і усвідомлений вибір майбутньої професії та захист природних багатств нашого краю для сьогоднішнього й наступних поколінь.
  Відзначивши плідний успіх, здобутий профільними позашкільними закладами нашої області під час Всеукраїнського відкритого Рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» у 2015 році, науково-педагогічні колективи Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України і кафедри методики позашкільної та позакласної роботи Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України подякували дирекції Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА за організаційно-педагогічну роботу та сприяння процесу впровадження інноваційних технологій в позашкільній освіті й результативну діяльність профільних позашкільних навчально-виховних закладів регіону.
  Сподіваємось, що й прийдешній рік також стане успішним для позашкільників Хмельниччини, які мають надію і прагнуть знову посісти чільні місця у Золотій когорті позашкільників України.


Інна Міхайлиця, керівник гуртків Хмельницького ОЕНЦУМ

Немає коментарів: