4/12/2015

Обласний збір юних натуралістів, присвячений 90 річчю юннатівського руху в Україні

   08 квітня 2015 року на базі Хмельницького ОЕНЦУМ відбувся обласний збір юних натуралістів, присвячений 90 річчю юннатівського руху в Україні. Захід проводився обласними натуралістами відповідно до завдань Плану комплексних заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури учнівської молоді навчальних закладів Хмельницької області на 2011-2015 роки та з метою підвищення ефективності і якості організації й проведення в закладах освіти еколого-натуралістичної, дослідницько-експериментальної, природознавчої і природоохоронної роботи школярів, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді та залучення її до участі в юннатівських заходах.
   В обласному зборі юннатів Хмельниччини взяли участь дитячі делегації у складі юннатів-ентузіастів дослідницько-експериментальної роботи з навчальних закладів 17 районів та 4 міст області. Матеріальне забезпечення цього непересічного і важливого для школярів нашого краю заходу здійснювали шефи-спонсори обласного ЕНЦУМ – колектив працівників регіонального відділення АБ «Південний» в м. Хмельницькому, не залишивши жодного з його учасників без цінних подарунків. 
   Високий рівень підготовки та творчого підходу до виконання дослідницько-натуралістичних робіт і активну участь в цьогорічному зборі продемонстрували юні натуралісти з Дунаєвецького району. Так призове, ІІІ місце посіли:
  • в секції лісівництво - Дубак Дар’я Володимирівна, вихованка гуртка «Лісівники-дендрологи» Дунаєвецької районної СЮН (тема роботи «Перлина малієвецької природи»);
  • в секції юних садівників - Сірацька Марина Ігорівна, вихованка гуртка «Юні виноградарі» Дунаєвецької районної СЮН (тема роботи «Вивчення сортового складу та способів розмноження винограду в своїй місцевості»).
   Вони нагородженні грамотами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та цінними подарунками за продемонстрований високий рівень виконання індивідуальних дослідницько-експериментальних робіт і глибокі якісні знання за обраною темою в галузі лісівництва та садівництва.
   Також грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за творче виконання дослідницько-експериментальної роботи та активну участь в обласному зборі юних натуралістів нагороджено Королюк Діану Сергіївну, ученицю 9-Б класу, вихованку гуртка виноградарів Смотрицької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Мелетія Смотрицького Дунаєвецького району (тема роботи «Відродимо бджільництво у Смотричі»).
   Кращі юні дослідники, окрім Грамоти Хмельницького ОЕНЦУМ, були нагороджені цінними подарунками - книгами «Птахи Хмельниччини», «Червона книга України: рослини Хмельниччини», «Заповідні перлини Хмельниччини» та альбомом «Ліси Хмельниччини», а їх педагоги-керівники дослідницько-натуралістичних робіт - грамотами обласного ЕНЦУМ.
   Зокрема, Грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді нагороджено керівників гуртків Дунаєвецької районної СЮН педагогів навчальних закладів області за досягнуті ними успіхи у проведенні з учнями і гуртківцями дослідницько-експериментальної роботи, вагомий особистий внесок у розвиток еколого-натуралістичної роботи та формування природоохоронної культури учнівської молоді:
  • Маліновську Людмилу Станіславівну;
  • Гаврищук Ніну Олександрівну.

Немає коментарів: