3/21/2013

День лісу.

  21 березня відзначається Всесвітній день лісу. Цю дату було вибрано тому, що це день весняного рівнодення в Північній півкулі, початок справжньої весни, символ нового життя  та, в будь-якому випадку, це період сприятливий для посадки та росту дерев   Цю традицію було започатковано понад сорок років тому, в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства.

  Загальна площа земель лісового фонду України становить 10,8 млн. га з яких вкрито лісом 9,5 млн. га, майже 16% території України. За останніх 50 років лісистість зросла в майже 1,5 рази. Найвища лісистість у Карпатах, майже 40%. Гірські ліси виконують водоохоронні функції, ліси захищають ґрунт від ерозії, особливо в гірських умовах, регулюють клімат, оздоровлюють людей. У лісах України росте 200 деревних та чагарникових порід: сосна, дуб, ялина, ялиця, бук, граб, ясен, вільха, осика, верба та інші. В Україні більше насаджень з листяних порід 55% площі, серед них понад 21% - дуби, 19% - букові, ясена - 12%. Найстаріші ліси на Закарпатщині, середній їх вік 63 роки. В Україні більша половини дерев - молоді, вони становлять 56%. За площею лісів Україна займає 8-ме місце в Європі.
  Про стан лісового господарства Хмельницької області можна дізнатися переглянувши відеосюжет ХОДТРК:
  Ліс любить, якщо біля нього мудрий, дбайливий господар, тоді він росте і дарує життя. Згадаємо 2011 був Всесвітнім роком лісів.
  В цей день на базі Дунаєвецької районної станції юних натуралістів відбулося свято, на якому був присутній представник "Камянець-Подільського лісництва" Проданчук Богдан.
  Також в цей день відзначається День Землі
   Фотозвіт зі свята

Немає коментарів: