3/31/2013

Ми в позашкіллі Дунаєвеччини.

  29 березня Дунаєвеччина презентувала свої позашкільні заклади, які представленні, крім нашого закладу, БТШ (будинком творчості школяра), СЮТ (станцією юних туристів), ДЮСШ (дитячо-юнацькою спортивною школою). Наразі в районі діє 197 гуртків науково-технічного, спортивного та художньо-естетичного напрямів, де діти розвивають свої творчі здібності.  


  В цей день роботу гуртків оглянули директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Віктор Очеретянко, голова Дунаєвецької районної державної адміністрації Юрій Кучерявий, начальник управління освіти Дунаєвецької райдержадміністрації Поліщук Франя Петрівна.

  «Основне завдання позашкільної освіти – це розвиток творчих здібностей дітей. На цьому акцентується значна увага , коли ми говоримо про впровадження соціальних ініціатив у гуманітарній сфері. Ми започаткували такі зустрічі з метою привернення уваги до проблем у галузі позашкільної освіти та пошуку шляхів їх вирішення. Те, що для першого проведення такого заходу обрано Дунаєвецький район зумовлено унікальністю самого району у плані розвитку позашкілля. Підтвердженням цього стала сьогоднішня презентація галузі позашкільної освіти», – сказав директор Департаменту в інтерв’ю ЗМІ.

  Віктор Іванович, також, акцентував увагу на основних завданнях, перспективах та проблемах розвитку даної галузі в Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі, зокрема.

  Після презентації відбулась пленарна частина наради, під час якої піднімались проблемні питання розвитку позашкільної освіти в районі, результативності гурткової роботи, робився детальний аналіз роботи районного закладу з даного напряму роботи. Активну участь в роботі наради взяли керівники гуртків та адміністрація нашого закладу.


  На проблемних питаннях розвитку позашкілля зауважив і голова районної державної адміністрації Юрій Кучерявий. 
  «Те, що 2013 рік оголошено Президентом України Роком дитячої творчості – гарна звістка для всіх, хто небайдужий до долі дітей. Адже кожна дитина – творча індивідуальність, яка потребує особливого підходу. Цей Указ Президента має стати поштовхом до розвитку позашкільної освіти не тільки в Україні, але й на Дунаєвеччині. Безперечно, що на рівні держави це робиться з метою створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку особистості, виявлення і підтримки юних талантів та обдарувань, організації змістовного дозвілля дітей, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти. Хочу зазначити, що питанню подальшого розвитку галузі позашкільної освіти району з боку районної влади буде приділена максимальна увага», – зазначив Юрій Кучерявий.

Відеопрезентація гуртків Дунаєвецького району

Відеосюжет про позашкілля Дунаєвеччини
 При підготовці публікації використанні матеріали РДА  та ОДТРК.

Немає коментарів: